Gelaagd glas

Gelaagd glas

De bescherming van gelaagd glas is te danken aan een tussenlaag van polyvinylbutyral (PVB), een kunststof materiaal dat tussen twee glasbladen wordt geplaatst. Het veiligheidsniveau van het glas wordt bepaald door de glasdikte en het aantal (mat)folies tussen de glasplaten. Het impactniveau wordt door testen bij onafhankelijke testlaboratoria getoetst. Zo kunnen we per toepassing het juiste veiligheidsniveau aan u aanbieden.

Het glas is geschikt voor diverse toepassingen. U kunt het toepassen op plekken waar extra veiligheid van groot belang is, omdat het risico op ongelukken of inbraak hoog is. Denk bijvoorbeeld aan dakbeglazing en balustraden. Maar ook aan deuren en ramen op locaties waar extra bescherming gewenst is.

Eigenschappen

Bescherming tegen verwondingen – getest en gecertificeerd conform EN 12600 (Klasse: 1B1 – 2B2)
Als gelaagd glas breekt, valt het niet in scherpe scherven uiteen. De stukken blijven namelijk aan de PVB-laag plakken. Dat maakt het zeer geschikt voor schuifpuien, deuren, ramen, balkons, koepels en andere dakbeglazing. 

Bescherming tegen vallen – getest en gecertificeerd conform EN 12600 (Klasse: 1B1)
Indien er een risico bestaat dat iemand tegen het gelaagde glas kan vallen, wordt dit voorkomen door meerdere glasbladen en PVB-tussenlagen op elkaar te lamineren. Denk bijvoorbeeld aan ramen die van vloer tot plafond reiken. Zelfs als het glas breekt, zul je veilig zijn.

Bescherming tegen vandalisme en inbraak – getest en gecertificeerd conform EN 356 (Klasse: P1A-P8B)
Gelaagd glas is uitstekend bestand tegen vandalisme en inbraak. Met specifieke testen wordt de impact van glas getest en wel op verschillende impactniveaus, variërend van kleinschalige aanvallen tot opzettelijke inbraken.

Voordelen

De glasdikte van de glasbladen en het aantal tussenlagen maakt dat voor elke veiligheidseis een oplossing is. Naast de veiligheidsfunctie kun je gelaagd glas combineren met andere glasproducten. Zo kun je functies toevoegen als thermische isolatie, zonwering, geluidwering en design. Gelaagd glas op maat behoort tot onze vele mogelijkheden.

Een andere voordeel is dat bij gelaagd glas de UV stralen tot wel 98% worden gerecuceerd.

Hierdoor verkleuren bijvoorbeeld u meubels in huis of in een etalage minder snel.

Toepassingen

Glazen trappen

Balustrades

Douchedeuren

Privacyschermen

Inbraak vertragend

Kogelwerend

Explosiewerend

Hittebestendig

Keukenachterwanden

Borstwering