Isolatieglas

Isolatieglas

De term isolatieglas zal bij iedereen bekend zij, maar de technische specificaties kunnen erg verschillen. Met de opbouw van isolatieglas zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Om de isolatiewaarde van een ruit aan te geven, wordt die uitgedrukt in een bepaalde waarden vermeld in Watt per m2 Kelvin (W/m2/K). Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert. Bij warmtewerend glas betekend dat dus, hoe lager du U-waarde, hoe minder warmteverlies u heeft van binnen naar buiten.

Categorieën

Om onderscheid te maken in de isolatiewaarde wordt het glas afhankelijke van de U-waarde ingedeeld in een groep zoals hieronder in de tabel staat vermeld. 

Tevens leveren wij: Isolatieglas, Dubbele glas HR++, Triple glas, Zonwerend glas, Geluidswerend glas en Isolatieglas met glas in lood.

De beste keuze voor kwaliteit

Glascentrum Utrecht werkt al jarenlang met verschillende vaste productiepartners waardoor wij voor u de beste keuze kunnen maken op het gebied van soort, kwaliteit en levertijd.

Bent u benieuwd welk type glas het meest geschikt is voor uw situatie? Ons verkoopteam helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op?